SkyTech Pro XL

Sekundarna kritina, kiučinkovito klesti stroške gretja in hlajenja.

SkyTech Pro XL izolacija v ogrodju hiše v izdelavi

SkyTech Pro XL je negorljiva, paroprepustna in vodotesna izolativna mebrana ter sekundarna kritina.

V sodobni gradnji in prenovi si želimo predvsem doseči nizke emisije toplogrednih plinov, istočasno pa zagotoviti ugodne bivanjske razmere poleti in pozimi ter čim bolj znižati stroške ogrevanja oziroma hlajenja. To lahko dosežemo s primerno in zadostno izolacijo.

SkyTech Folija je izredno učinkovita sevalna prepreka, saj preprečuje prehod 95 % toplotnega sevanja (v stavbo in iz nje), obenem pa izbolšuje zrakotesnost, duši zvok ter v kombinaciji npr. z mineralno volno bistveno podalšuje fazni zamik. Visoka paroprepustnost pa omogoča naravno dihanje stavbe.

Toplotna izolacija SkyTech PRO in princip odbojnosti

Poleg negorljivosti (požarni red A), visoke paroprepustnosti in vodotesnosti so odločilne tudi mehanske lastnosti, ki omogočajo namestitev kompaktnega in neprekinjenega ovoja brez toplotnih mostov. Prav tako pa je zaradi mehanskih lastnosti montaža preprosta- SkyTech Navodila za Montažo.

SkyTech lahko režemo, napenjamo, pribijamo, lepimo ali vijačimo. Izoliramo lahko vsa kritična mesta okoli strešnih in zidnih oken, dimnikov, odduhov, ipd. Ravno ta mesta so namreč najpogostejši vzrok nastanka toplotnih mostov. Zaradi majhne debeline-le 13 mm je SkyTech folija učinkovita rešitev tudi v primerih, kjer bi uporaba debelejših konvencionalnih izolacijskih materialov pomenila poseg v bivalni prostor.

Lepljenje toplotne izolacije SkyTech Pro XL

Sestava

Zgornji in spodnji sloj sta iz čistega aluminija. Zgornji sloj  je dodatno ojačan z armaturo iz steklenih vlaken, ki zagotavlja visoko natezno trdnost. Zaščiten je  z izredno tanko paroprepustno in vodotesno membrano.

Oba sloja sta mikroperforiana, vmes pa je polnilo iz čistih steklenih vlaken visoke gostote (105 kg/ m3). Debelina pa, kot rečeno, ne presega 13 mm.

Surovinska sestava - struktura Skytech Pro XL

Tehnični podatki

Ognjevarnost: Negorljivo razred A2 s1 d0
Upor difuziji vodne pare: Sd vrednost: 0,041 m (0,25 MNs/g)
Natezna trdnost(LxT): 630x630 N/50 mm
Odpornost na zatrganje: 275 x 280 N
Vodotesnost: W1
Zvočna izolativnost: 16 dB (samo skyTech)
Gostota polnila iz steklenih vlaken: 105 kg/m3

 

Toplotna izolativnost

Refleksivnost/emisivnost: 95%/5%
Toplotni upor: 1,7 m2.K/W ( U=0,59 W/m2.K) z dvema zračnima žepoma
Toplotna prevodnost: λ 0,029 W/m2K

 

Pakiranje

Rola 1 m1x18 m1 (18 m2), vključno z lepilnim trakom
Teža role: 25 kg

 

Priporočilo: za doseganje optimalnega učinka paroprepustno membrano na strehi kombinirajte z mineralno volno.

 navodila za montažo izolativne membrane pod streho

Navodila za montažo: prenesi navodila.

Tehnično poročilo 20+5/16-370 Skytech PRO, izolativna membrana

Commission Chargee

Okolje in zdravje!

Okolje in zdravje

Glede emisije hlapljivih substanc, ki bi lahko pri vdihavanju povzročale zastrupitev, se SkyTech na lestvici od A do C (visoka emisija) uvršča v najboljši razred A+ (zelo nizka emisija).

Excell zone verte

Zagotavlja uporabo brez nevarnih vplivov na ljudi, materiale in izdelke tudi v občutljivih okoljih, naprimer v živilski in farmacevtska industriji, stanovanjskih prostorih, pisarnah, proizvodnih obratih. SkyTech PRO XL se uvršča v najvišji razred (GOLD).

 

Mnenja investitorjev


»Pred izbiro izolacije za izoliranje hišk v sklopu našega kompleksa MEDENA VAS SKOK MOZIRJE smo potrebovali čim tanjši in učinkovitejši material. Med mnogimi ponudbami smo se nakoncu odločili za toplotno-izolacijsko folijo skyTech in ni nam žal, saj lahko našim gostom nudimo prijetno bivanje v dobro izoliranih hiškah tako pozimi kot poleti, poleg seveda ostalega ugodja, ki ga nudi naša Medena Vas.« -Marko Skok, Apartmaji Skok, Mozirje

»V sklopu naše brunarice ALPINKA, Krvavec smo zgradili hišico na drevesu. V želji, da bi ta objekt lahko gostom nudili tako v poletnem kot tudi v zimskem času, smo se odločili za kombinacijo ogrevanja z IR paneli in izoliranja z toplotno-izolacijsko folijo skyTech. Kombinacija se je izkazala za zmagovito. Gostje so navdušeni nad prijetnim bivanjem tudi v ekstremno hladnem obdobju na Krvavcu, nas pa seveda veseli tako zadovoljstvo gostov kot tudi izjemno racionalna potrošnja energije za ogrevanje.« -Andraž Černič, Arhitekt, Ljubljana

 

»Pred načrtovano prenovo strehe smo seveda predvideli tudi dobro izoliranje le te. Arhitekt nam je svetoval kombinacijo toplotno-izolacijske folije skyTech in steklene volne. SkyTech so mojstri po navodilih arhitekta namestili po špirovcih in vertikalah podstrehe, po zgornji betonski plošči pa še 10 cm steklene volne. Z učinkom smo nadvse zadovoljni. Stroški ogrevanja so se prepolovili, poleti v času najvišjih temperatur pa so prostori prijetno hladni, ne da bi jih morali dodatno hladiti s klimatskimi napravami.« -Matevž Kranjc, Ljubljana