SkyTech PRO: vodotesna, negorljiva, paroprepustna in natezno trdna izolacija


V sodobni gradnji in prenovi si želimo predvsem doseči nizke emisije toplogrednih plinov, istočasno pa zagotoviti ugodne bivanjske razmere poleti in pozimi ter čim bolj znižati stroške ogrevanja oziroma hlajenja.

Paroprepustna membrana SkyTech PRO

SkyTech PRO je učinkovita toplotna in zvočna izolacija. Je vodotesna in negorljiva (požarni razred A), odlikujejo jo izredne mehanske lastnosti, zaradi katerih je montaža preprosta – navodilo najdete tukaj: SkyTech Navodila za Montažo. Lahko jo brez skrbi režete, napenjate, vijačite ali pribijate in tako zagotovite kompakten, zrakotesen ovoj strehe ali fasade brez toplotnih mostov.

Izvrstna je za izoliranje posebej kritičnih mest na strehi in fasadi, kot so okenske odprtine, koti okoli dimnikov in odduhov, grebeni, stiki med zidovi in tlemi. Zaradi majhne debeline (13 mm) pa je primerna tudi tam, kjer bi uporaba konvencionalnih debelejših izolacijskih materialov pomenila poseg v bivalni prostor ali pojav toplotnih mostov.

SkyTech Pro zagotavlja kompakten kontinuiran ovoj, ki povečuje zrakotesnost, in preprečuje prehod toplotnega sevanja (95 % refleksija) in pojave toplotnih mostov. Njena visoka paroprepustnost pa omogoča naravno dihanje stavbe.

SkyTech PRO in Princip odbojnosti

Sestava

Zgornji in spodnji sloj sta iz čistega aluminija, zgornji je dodatno ojačan z armaturo iz steklenih vlaken, ki zagotavlja visoko natezno trdnost, in zaščiten z izredno tanko paroprepustno in vodotesno membrano.

Oba sloja sta mikroperforiana, vmes pa je polnilo iz čistih steklenih vlaken visoke gostote (105 kg/ m3). Debelina pa, kot rečeno, ne presega 13 mm.

Surovinska sestava - struktura

Tehnični podatki

Ognjevarnost: Negorljivo razred A2 s1 d0
Upor difuziji vodne pare: Sd vrednost: 0,041 m (0,25 MNs/g)
Natezna trdnost(LxT): 630x630 N/50 mm
Odpornost na zatrganje: 275 x 280 N
Vodotesnost: W1
Zvočna izolativnost: 16 dB (samo skyTech)
Gostota polnila iz steklenih vlaken: 105 kg/m3

Toplotna izolativnost

Refleksivnost/emisivnost: 95%/5%
Toplotni upor: 1,7 m2.K/W ( U=0,59 W/m2.K) z dvema zračnima žepoma
Toplotna prevodnost: λ 0,029 W/m2K

Pakiranje

Rola 1 m1x18 m1 (18 m2), vključno z lepilnim trakom
Teža role: 25 kg

Priporočilo: za doseganje optimalnega učinka paroprepustno membrano na strehi kombinirajte z mineralno volno.

SkyTech PRO XL

SkyTech PRO XL

Navodila za montažo: prenesi navodila.

Tehnično poročilo 20+5/16-370 Skytech PRO, izolativna membrana

Commission Chargee

Okolje in zdravje!

Okolje in zdravje

Glede emisije hlapljivih substanc, ki bi lahko pri vdihavanju povzročale zastrupitev, se SkyTech na lestvici od A do C (visoka emisija) uvršča v najboljši razred A+ (zelo nizka emisija).
Excell zone verte
Zagotavlja uporabo brez nevarnih vplivov na ljudi, materiale in izdelke tudi v občutljivih okoljih, naprimer v živilski in farmacevtska industriji, stanovanjskih prostorih, pisarnah, proizvodnih obratih. SkyTech PRO XL se uvršča v najvišji razred (GOLD).

SkyTech PRO: vodotesna, negorljiva, paroprepustna in natezno trdna izolacija
Vsi nasveti

OBEN-AUF d.o.o.
Šlandrova ulica 4c
1231 Ljubljana-Črnuče
T: 01/561 32 39
G: 031/891 321
E: ...

 

Povpraševanje