Bitumenska skodla

Bitumenska skodla

Primerna za vse vrste streh. Na voljo v pestrem barvnem spektru.

Skodle - lahka kritina

IKO je edini evropski proizvajalec, ki se lahko zanaša na lastno znanje in tehnološke prednosti, ki so jih posebej razvili v IKO-vih tovarnah v Kanadi in v ZDA, domovini skodel.

 

 

Ta kvaliteten strešni material ima mnogo prednosti. Skodle so zelo lahka kritina, ki ne potrebuje težke in drage strešne konstrukcije. Streha s skodlami je zaprta konstrukcija, zato škodljivci ali žuželke ne morejo prodreti pod kritino. V primerjavi z drugimi strešnimi materiali, kot so opečni ali betonski strešniki, bitumenske skodle bolje absorbirajo zvok, ki ga povzročajo toča, dež ali drug zunanji hrup.

Strešne skodle so izdelane z nosilcem iz steklenih vlaken, ki je vodoodporen material. Evropski standardi kakovosti določajo uporabo teh vlaken zaradi visoke odpornosti na pretrg, posebej je to pomembno ob žeblju. V proizvodnem procesu so steklena vlakna prevlečena oz. nasičena z bitumnom, vrhnji oz. zunanji sloj z barvnim mineralnim granulatom pa predstavlja dodatno zaščito, zaradi česar je ta kritina zelo stabilna in odporna. 

 

ARMOURGLASS® PLUS

Bitumenske skodle pravokotne oblike, ki presegajo najzahtevnejše evropske standarde. Te strešne skodle vsebujejo APP modificiran bitumen, vertificiran s TÜm certifikatom. Ena od prednosti skodel PLUS je odlična zaščita pred UV žarčenjem in zelo dobra upogljivost pri nižjih temperaturah. Zaradi tega so Armourglass skodle plus idealne za vse klimatske razmere. Druga prednost pa je v močni armaturi oz. nosilcu iz steklenih vlaken, kar omogoča izjemno dobro natezno trdnost.

Beri več

ARMOURGLASS® PLUS

CAMBRIDGE XPRESS

Cambridge xpress so najučinkovitejše laminirane (dvoslojne) skodle na svetu. Dimenzija skodel je večja kot pri drugih standardnih skodlah, zato zagotavlja čvrstejšo pritrditev (še posebej na strmih strehah) in hitrejše polaganje. Cambridge xpress je odlična rešitev pri obnovi streh. Primeren je za vse oblike streh in na voljo v osmih barvnih tonih. 

Beri več

CAMBRIDGE XPRESS

SUPERGLASS

Prednosti Superglass skodel:
• Vrhunske 3-listne skodle z visoko vsebnostjo bitumna
• Najdlje preizkušene in najpogosteje uporabljene skodle
• Zelo ugodna cena
• Zelo odporne proti obledelosti barv

Ko naročate skodle Cambridge, za prekrivanje grebena in slemena uporabite Superglass pravokotne skodle ali že pripravljen začetni trak v ustreznih barvah.

Beri več

SUPERGLASS

ARMOURBASE® PRO PLUS

Pri vseh naklonih IKO priporoča uporabo podlage pod strešnimi skodlami. To je lahek bitumenski trak s poliestrskim nosilcem, obojestransko zaščiten s polipropilenskim filmom. Omogoča lahko, hitro in čisto polaganje. IKO Armourbase Pro PLUS je sodobna in elastična bitumenska podlaga s posebnim bitumenskim pasom za samozlepljenje pri preklopih. Zaradi teh samolepilnih pasov pri nizkih naklonih (15-26°) ni potrebno 50 % prekrivanje. To tudi zagotavlja dodatno zaščito pred penetracijo vode ob pritrditvenih točkah.

Beri več

ARMOURBASE® PRO PLUS
  • Iko cenik 15.3.2023

    Iko cenik 15.3.2023

  • Iko - katalog izdelkov 2023

    Iko - katalog izdelkov 2023