Dan zmage nad nepoštenimi poslovnimi praksami (II)

Dan zmage nad nepoštenimi poslovnimi praksami (II)

Finančna akademija 9. maja je uspela. Udeležencem smo predstavili pasti in zanke, ki se jih je treba paziti ob sklepanju novega posla.

Na kaj vse je treba biti pozoren, kako zaščitimo svoj interes in kako pomembno je, da čim več dogovorjenih stvari napišemo na papir in z naročnikom tudi podpišemo, je v svojem predavanju z naslovom Pravni vidiki poslovanja podjetnika izpostavila odvetnica Petra Veltruski, ki se vsakodnevno ukvarja s pogodbenim in gospodarskim pravom. Vsak udeleženec je na njenem predavanju prejel tudi bon za eno svetovalno uro.

Strokovnjakinja na področju financ za mala podjetja Bogdana Rafolt pa je svoje predavanje naslovila Finančni vidiki poslovanja podjetja in je spregovorila o finančni plati poslovanja, pogajanju z bankami in finančnih izkazih — z organizatorjem akademije Gregorjem Grilcem pa sta pregledala finančni izkaz podjetja Oben-Auf ter tako na praktičen način prikazala, kako se prepričamo o poslovnem zdravju potencialnega naročnika.

Formalnemu delu izobraževanja je sledila pogostitev in druženje, kjer so se udeleženci pomešali med sabo in izmenjali svoje poglede in izkušnje o obravnavani tematiki.

Za vse, ki se vam Finančne akademije ni uspelo udeležiti, naj potolažimo, da to še zdaleč ni zadnji tovrstni dogodek, vsebino predavanj pa si lahko snamete tukaj:

Miha Bogataj

Svoje mnenje z vami deli Miha Bogataj:

“Finančna akademija me je že po elektronski novici zelo pritegnila, saj imam zadnje čase veliko projektov, kjer je treba na finance biti zelo pozoren. Zdelo se mi je koristno slišati zakonske osnove in finančno plat vodenja projektov. Gospoda Grilca moram pohvaliti, podobnih dogodkov pa se bom vsekakor še udeležil.”

Vaš strokovnjak za strehe

Nazaj na seznam novic