Rešitev za toplotno izolacijo ravne strehe

Pri izvedbi ravne strehe je zelo pomembno, da se jo lotimo strokovno in ob tem upoštevamo vse veljavne standarde, ki so povezani z njeno izvedbo. Če se izolacije ravne strehe ne lotimo na pravilen način, lahko pride do zastajanja vode na strehi in posledično zamakanja strešne konstrukcije objekta. Zato so pri podjetju Bauder razvili naklonske izolacijske plošče BauderPIR FA 2.0, s katerimi bomo z nekaj standardnimi elementi na optimalen način izvedli izolacijo strešnih površin z naklonom 2 % (ta naklon ustreza tehničnim pravilom v večini evropskih držav) v različnih dolžinah in oblikah.

 

Kako se lotiti izolacije ravne strehe?

Izvedbo začnemo na podkonstrukciji z ustrezno bitumensko parno zaporo Bauder. V skladu s toplotnimi zahtevami položimo osnovne plošče BauderPIR FA, v naslednjem koraku pa še naklonsko izolacijo BauderPIR FA Gefalle. Pri obdelovanju teh plošč nam bodo v pomoč mrežni raster za rezanje, označbe naklonskih plošč ter oznaka smeri naklona – padca.

Naklonska izolacija BauderPIR FA je kakovostna standardna naklonska izolacija v ploščah standardnih formatov, kaširanih z ALU. Primerna je tako za strešne bitumenske sisteme kot tudi za sisteme s tesnilnimi folijami iz umetnih mas.

Za optimalno odvajanje vode lahko sistem dopolnimo z optimiziranim vzdolžnim linijskim sistemom za odvajanje vode BauderPIR T LES.

 

 

Prednosti nove naklonske izolacije BauderPIR FA Gefälle:

  • Standardizirane naklonske plošče (takojšnja dobavljivost neposredno iz skladišča),
  • učinkovite rešitve žlotnih in slemenskih površin,
  • koeficient toplotne prevodnosti l- 0,022 W/mK,
  • največja toplotna izolativnost pri minimalni višini vgradnje,
  • optimizirana strukturirana površina za manjši odsev in lažje polaganje,
  • uveljavljen, dimenzijsko stabilen visoko zmogljiv izolacijski material,
  • visoka tlačna trdnost.

 

Imamo tudi rešitev za žlote in grebene

V podjetju Bauder so razvili tudi s patentom zaščitene rešitve za grebene in žlote, ki omogočajo preprosto in hitro polaganje. BauderPIR KFS žlotni oziroma BauderPIR GFS slemenski element poenostavljata polaganje v predelu žlot in grebenov, hkrati pa odpravljata tudi potrebo po prirezovanju materiala.

Na površino strehe, kot običajno, položimo naklonske izolacijske plošče po celotni površini, vključno s področjem žlot in grebenov. Nato se lotimo polaganja sistemskih grebenskih elementov BauderPIR GFS, ki so oblikovani tako, da zapolnijo nastali višinski preskok naklonske izolacije ter se obenem natančno prilegajo področju žlote oziroma grebena. Za polaganje potrebujemo le en tip žlotnih oz. grebenskih sistemskih elementov, kar pomeni preprostejše skladiščenje, nobenega predhodnega razvrščanja elementov, predvsem pa nobenih ostankov.