Simpozij o ravnih strehah Bauder

Simpozij o ravnih strehah Bauder

Na simpoziju o sodobnih ravnih strehah, ki smo ga organizirali  skupaj s Premium Partnerjem, podjetjem Bauder Austrija, smo želeli strokovni javnosti — predvsem arhitektom — predstaviti novosti, znanja in izkušnje na področju ravnih streh.

Tudi letošnji simpozij, ki se je odvijal 24. maja, ni pri tem nikakršna izjema. Tokratna tema je bila izvedba strešnih tesnilnih sistemov po načelih avstrijskega standarda ONORM B 3691 s poudarki na uporabi v praksi. Rdeča nit so bile ozelenitve streh, sanacija poševnih streh, predavatelji pa so se dotaknili tudi področja primerov energetskih sanacij poševnih streh in načel odvodnjavanja.

Polno zasedena dvorana Hotela Four Points by Sheraton Ljubljana Mons je bila dokaz, da so tovrstna strokovna predavanja še kako zanimiva in potrebna.

V uvodnem nagovoru je gospod Peter Balogh, predstavnik podjetja Bauder Austrija, spregovoril o avstrijskih projektnih principih ter predstavil osrednjega predavatelja gospoda Toma Žnidaršiča, tehničnega predstavnika podjetja Bauder za Slovenijo, ki nam je iz svoje dolgoletne prakse predstavil nekatere ključne vidike obširnega področja ravnih in poševnih streh.

Osnovni vsebinski poudarki simpozija:

  • načrtovanje in izvedba strešnih tesnilnih sistemov po načelih ONORM 3691
  • projektiranje in izvedba – praktični vidik
  • ekstenziva in intenzivna ozelenitev streh
  • zelena streha in bivalna terasa – tehnični in funkcionalni izziv
  • energetske sanacije poševnih streh
  • odvodnjavanje teras in zunanjih bivalnih površin

Prisotni so bili z dogodkom zelo zadovoljni, tiste, ki ste ga letos zamudili, pa vabimo, da se nam prihodnjič pridružite.

Za individualno svetovanje na želeno temo se lahko z gospodom Žnidaršičem dogovorite osebno (041 729 331tomo.znidarsic@bauder.si).

Nazaj na nasvete