Opečna kritina Creaton

Sinonim za kvaliteto in lepoto.

opečna kritina Creaton v rdeči barvi

Opečni strešnik je en izmed elementov, ki ga je človek začel ročno oblikovati že pred 10.000 leti. Creaton se lahko pohvali že z več kot 130-letnimi izkušnjami izdelave opečnih kritin najrazličnejših oblik in barv, v vseh teh letih pa so tudi izpopolnili izdelavo in kakovost strešnikov.

Opečni ali keramični strešniki so klasičen in naraven material, ki s svojo raznolikostjo oblik in barv odpirajo pot kreativnemu oblikovanju. Tako klasična opečna kritina Creaton kot tudi vse barvne različice in oblikovne izpeljanke se lahko pohvalijo z unikatnostjo.

 

Naravna lepota gline

Ena izmed glavnih prednosti, ki daje opečni kritini Creaton njen brezčasen stil, je v teksturi površine. Ta je lahko gladka, hrapava ali površinsko obdelana na različne načine, s čimer daje strešniku edinstven estetski videz. Barva gline je že sama po sebi izrazita, na voljo pa so vam strešniki v različnih niansah in barvnih odtenkih za enostavno kombiniranje z ostalimi elementi zgradbe.

 

Vzdržljivost in odpornost opečne kritine Creaton

Kljubovanje vremenskim razmeram je ena izmed odlik opečne kritine Creaton, zahvaljujoč skrbno izbranim sestavnim materialom. Naravna glinena gošča poskrbi tudi za edinstven mat izgled in prefinjeno igro barv.

 

stanovanjska hiša z rdečo opečno kritino

 

Unikatne barve kritine Creaton

V široki paleti barv in glazur opečne kritine Creaton se bo našla rešitev tako za moderne ustvarjalne projekte kot tudi za klasične zgodovinske objekte. Posebni postopki izdelave zagotovijo enakomerno in celotno obarvanje strešnika. Čiste kakovostne gline so zmlete v fin prah, nato pa pomešane z barvnimi pigmenti. Skrbno nadzorovano vlaženje zagotovi kakovost na nivoju fine keramike, žganje na visokih temperaturah pa poskrbi za enakomerno obarvanost in mat sijaj strešnikov po celotni površini.

 

Glina – popoln material za strešno kritino

Strešniki so eden izmed osnovnih in tudi najbolj priljubljenih oblik elementov strešne kritine, glina pa se lahko pohvali kot najbolj priljubljen material za strešnike. Priljubljenost je upravičena, saj je glina odporna na vlago in zmrzal, je paroprepustna, ognjevarna, UV odporna in izjemno vzdržljiva. Barvamo in oblikujemo jo lahko v različne oblike in odtenke, zato si tudi zasluži status enega izmed najbolj priljubljenih gradbenih materialov.

 

 

Naravni izdelki brez škodljivih kemikalij

Glina nastaja s povsem naravnim procesom preperevanja kristalnih kamnin. Za preprečevanje nastajanja razpok na strešnikih se glini doda ilovica, svojo značilno rdečo barvo pa dobijo opečni strešniki zaradi visokega deleža železa.

 

Opečna kritina Creaton zagotavlja estetsko izpopolnjenost, vzdržljivost in tehnološko dovršenost. Vse to lahko poudarimo s strešnimi elementi Creaton, ki se funkcionalno in oblikovno ujemajo z izbrano strešno kritino. Originalni dodatni strešni elementi Creaton zagotovijo:

  • vizualno harmonijo z opečno kritino Creaton
  • enotno barvo, ki ne bledi in je odporna na UV svetlobo
  • varnost pred vdorom vlage
  • vzdržljivost in dolgo življenjsko dobo