Strešna okna

Strešna okna

Spustite več svetlobe in zraka v vaše podstrešne prostore.

Strešna okna Roto

Nemška kakovost strešnih oken.

 

Strešna okna Roto vam ponujajo odlične rešitve za vaš dom. Od vrtljivih, zgoraj vpetih do panoramskih strešnih oken – med naborom ponudbe boste zagotovo našli pravo strešno okno za vsako situacijo. Vsa okna odlikuje nemška kakovost, ki se izraža v zanesljivosti, vzdržljivosti, odlični energetski učinkovitosti, preprosti montaži in enostavni uporabi.

 

4 razlogi za strešna okna Roto

Hitra in enostavna montaža
Strešna okna Roto so večinoma že sestavljena. Toplotna izolacija in parna zaščitna folija? Že vnaprej sestavljeno! Iz pakiranja kar na streho.

Energetska učinkovitost
Vsi modeli Roto oken se lahko pohvalijo z visoko energetsko učinkovitostjo, zaradi česar so primerni tako za energetsko usmerjene obnove stavb kot tudi za moderne gradnje. Ustvarite odlično mikroklimo v prostorih in zmanjšajte stroške ogrevanja in hlajenja. Namestitev zunanjega roloja bo še dodatno poskrbela za hladnejše prostore v vročih mesecih.

Nemška kakovost
Edinstvena nemška kakovost produktov zahvaljujoč najboljšim materialom in postopkom izdelave. Zagotovite si zanesljiva, vzdržljiva in varna strešna okna.

Funkcionalnost
Vsa strešna okna Roto se lahko pohvalijo z enostavno uporabo in rešitvami za vsak izziv. Strešna okna z električnim sistemom za odpiranje in zapiranje so najboljša rešitev za težko dostopna mesta, med tem ko so standardni modeli z različnimi načini vpetja enostavno priročni.

Strešno okno Roto WDF R48

Strešno okno Roto WDF R4 v PVC ali leseni izvedbi z ozkim profilom okvirja z veliko svetlobe za vaše prostore. Opremljen z varnostno zasteklitvijo na notranji in zunanji strani za zaščito pred soncem in toploto. Toplotna izolacija (WD) omogoča prihranek energije pri ogrevanju ali hlajenju prostora.

Barva: antracit / kovinska na zunanji strani

Naklon strehe: od 15° do 90°

Strešno okno Roto WDF R48

Strešno okno Roto WDF R78

Strešno okno s povišano osjo odpiranja je oblikovano za lažji dostop in razgled. Os odpiranja je pomaknjena v zgornjo tretjino okna, kar pomeni več prostora pri odpiranju okna, saj krilo ne sega daleč v notranji prostor. Kljuka je nameščena na spodnji del okvirja, upravljanje s strešnim oknom pa je enostavno in nastavljivo z eno roko.

Strešno okno Roto WDF R78H omogoča dobro osvetljevanje prostora zahvaljujoč ozkemu profilu okvirja, pred soncem in toploto pa vas zaščiti varna zasteklitev na notranji in zunanji strani okna.

Vnaprej vgrajena toplotna izolacija strešnega okna vam prihrani energijo in s tem zmanjša stroške ogrevanja in hlajenja prostorov.

Barva: antracit / kovinska zunaj

Naklon strehe: od 20° do 65°

Strešno okno Roto WDF R78H

Strešno okno Roto WDF R88

Preklopno strešno okno Roto WDF R88H z visokokakovostno blueLine izolacijsko zasteklitvijo, ki pripomore k manjši porabi energije, optimalnemu ozračju prostora in aktivni zaščiti okolja. 

Strešno okno je enostavno za upravljanje s kljuko na spodnji strani okenskega okvirja. S tesnim in varnim 4-točkovnim centralnim zapiranjem in dvojno ali trojno izolacijsko zasteklitvijo iz kaljenega varnostnega stekla. 

Zunanja površina stekla je samočistilna, zato okna ostanejo čista dalj časa.

Strešno okno Roto WDF R88H

Strešno okno Roto WDT R69

Strešno okno Roto WDT R69H

Zunanji rolo Screen Roto

Zunanji rolo Screen proizvajalca Roto odlikuje enostavno upravljanje in odlična zaščita pred vročino. Delovanje je neovirano tudi pri odprtem oknu, za spuščanje roloja pa je potrebno okno le nastaviti v položaj za čiščenje.

S kakovostnim materialom, odpornim na cefranje in vremenske vplive.

Zunanji rolo Screen Roto

Strešna okna Tondach

Wienerberger ponuja pestro izbiro Tondach strešnih oken, tako da lahko izberete model, ki najbolj ustreza vašemu domu. Zagotovo je končni izgled ter ujemanje strešnega okna z zasnovo vaše notranjosti in zunanjosti pomembno, vendar to ni najpomembnejši vidik izbire strešnega okna. Največjo pozornost je treba nameniti kakovosti in kompatibilnosti oken s celotno streho.

Z izbiro celovitih strešnih rešitev Tondach: glinenih strešnikov, dodane sistemske opreme in strešnih oken - lahko to skrb odmislite, saj so strešna okna popolnoma kompatibilna s Tondach strešniki.

Z vgradnjo vseh rešitev, ki prihajajo iz Tondacha, dobite kakovostno streho. Slednja, zahvaljujoč naravnim materialom na strehi, ki »dihajo«, vašemu domu zagotavlja udobno in zdravo bivanje. Ko govorimo o Tondach strešnih oknih, je ena glavnih lastnosti vrhunska toplotna izolacija in s tem večja energijska učinkovitost. Energijsko učinkovitost zagotavlja troslojna zasteklitev, ki v zimskih mesecih preprečuje vstop mraza ter tako prihrani toploto v vašem domu in zmanjša mesečne stroške. Prav tako ščiti pred zunanjim hrupom, poskrbi za boljšo zvočno izolacijo ter poleti ščiti prostor pred sončno svetlobo.

10 prednosti Tondach strešnih oken

Vrhunska toplotna izolacija
Posebna zasnova strešnih oken omogoča vzdrževanje toplote v notranjem prostoru tekom zime ter hkrati ščiti pred prevelikim segrevanjem v poletnih mesecih. S tem se enostavno ohranja optimalno temperaturo bivalnega prostora. Vsa stekla so vakuumirana in polnjena s plinom argon.

Udobno bivanje v notranjem prostoru
Sodobna strešna okna so optimalna rešitev za vsak prostor, saj osvetljujejo interier, zračijo prostor ter zagotavljajo pogled na zunanjost. Z odprtim pogledom na zunanje okolje, se s strešnimi okni zagotavlja optimalna količina svetlobe kar zmanjša utrujenost in zagotavlja boljšo produktivnost ter s tem visoko kakovost bivanja.

Reciklirani materiali
Tako kot so Tondach strešniki izdelani iz naravnih materialov in jih lahko skoraj 100 % recikliramo in ponovno uporabimo, tako so tudi Tondach strešna okna izdelana iz materialov, ki omogočajo ponovno uporabo - tako lesena kot PVC okna. 47 % PVC okna je izdelanega iz recikliranega materiala.

Trajnost
Kakovost strešnih oken je zagotovljena že v procesu proizvodnje, saj so okna izdelana iz borovega lesa, ki je vakuumsko impregniran in prebarvan z akrilnim lakom. Poleg tega ima spodnji rob okenskega krila na sebi plastično zaščito (vodilo), ki preprečuje poškodbe okenskega krila pri zapiranju.

Občutek varnosti
Protivlomno lepljeno termo steklo zagotavlja občutek varnosti v vašem domu. S tem inovativnim sistemom je okno zaščiteno pred lomljenjem. Poseben sistem za močnejšo konstrukcijo okna predstavlja "topSafe system", ki izboljša odpornost strešnega okna pri poskusu vloma.

Najdaljša garancija
Dolgoletne izkušnje poslovanja so nas naučile, kako pomembna je garancija na izdelek in s tem vzpostavljeno zaupanje med uporabnikom ter podjetjem. Iz tega razloga vam pri izbiri Tondach strešnega okna zagotavljamo 10-letno garancijo na okno in kar 20-letno garancijo na stekla.

Ekonomski prihranek
S sodobno zasnovo strešnih oken je zagotovljena ustrezna osvetlitev v notranjosti mansarde, kar prispeva k racionalnejši porabi sistemov za ogrevanje in klimatizacijo. Zaradi manjše potrebe po električni energiji, je prihranek pri stroških vzdrževanja zagotovljen.

Zdrava klima v prostoru
Strešna okna niso le vir svetlobe, temveč so tudi varuhi našega zdravja. Dodatna količina dnevne svetlobe v prostoru, ki jo omogočajo strešna okna, ugodno vpliva na fiziološko, psihološko in mentalno zdravje ljudi.

Optimalna količina zraka v prostoru
Dobro prezračevanje zagotavlja zdravo in prijetno življenjsko okolje. Tondach okna omogočajo optimalno količino svežega zraka v prostoru, s tem pa zmanjšajo možnost kondenzacije in tako ohranjajo zdravo bivalno klimo.

Funkcionalnost in zasnova
Kljuka na spodnji strani zagotavlja udobnost pri uporabi okna. Omogoča čvrsto zapiranje okna, hkrati pa je za uporabo udobna tudi na višji poziciji okna, saj je lahko dostopna. Prav tako je zagotovljeno enostavno rokovanje, ker je kljuka opremljena z dvema stopnjama mikro odpiranja.

Posestvo Monstera

© Wienerberger Slovenija d.o.o., Ime objekta: Posestvo Monstera, Fotograf: Andi Vuk

Tondach SmartPro PVC strešno okno

Strešno okno z energetsko varčnim protivlomnim steklom in PVC okvirjem. 47% PVC okna je izdelanega iz recikliranega materiala, kar zagotavlja možnost reciklaže po poteku življenjske dobe. Prezračevanje s samodejnimi nastavitvami zagotavlja optimalno mikroklimo na podstrešju in prihranke toplotne energije.

Z inovativnim TopSafe sistemom je okno protivlomno zaščiteno pred udarci, premikanjem kljuke z uporabo orodja ter odstranjevanjem ali razbijanjem stekla.

Zagotovljena izvrstna zračna neprepustnost. 

Lastnosti: 

 • okvir okna standardne debeline in okrepljene strukture s protivlomno zaščito,
 • U-vrednost okna: 1,3 W / m2K,
 • protivlomno zunaj kaljeno in znotraj lepljeno steklo: 1,0 W/m2K,
 • zasteklitev: dvoslojna,
 • zvočna izolacija: 33 dB,
 • stekla polnjena z inertnim plinom: argon
 • samodejna nastavitev prezračevanja prostora: do 49 m3/h,
 • kljuka: na spodnjem robu okna;
 • število tesnil: štiri,
 • garancija: 10 let na okno in 20 let na stekla!

Na voljo v dimenzijah:

 • 55 x 78 cm,
 • 66 x 118 cm,
 • 78 x 98 cm,
 • 78 x 118 cm,
 • 78 x 140 cm,
 • 78 x 160 cm,
 • 94 x 140 cm
Tondach SmartPro PVC strešno okno

Tondach EnergyPro L4 PVC strešno okno

Strešno okno premium razreda s troslojnim termoizolacijskim steklom in PVC okvirjem. 47% PVC okna je izdelanega iz recikliranega materiala, kar zagotavlja možnost reciklaže po poteku življenjske dobe. Prezračevanje s samodejnimi nastavitvami zagotavlja optimalno mikroklimo na podstrešju in prihranke toplotne energije.

Z inovativnim TopSafe sistemom je okno protivlomno zaščiteno pred udarci, premikanjem kljuke z uporabo orodja ter odstranjevanjem ali razbijanjem stekla.

Zagotovljena izvrstna zračna neprepustnost. 

Lastnosti: 

 • okvir okna standardne debeline in okrepljene strukture s protivlomno zaščito,
 • U-vrednost okna: 1,1 W / m2K,
 • protivlomno zunaj kaljeno in znotraj lepljeno steklo: 0,7 W/m2K,
 • zasteklitev: troslojna,
 • zvočna izolacija: 33 dB,
 • stekla polnjena z inertnim plinom: argon
 • samodejna nastavitev prezračevanja prostora: do 49 m3/h,
 • kljuka: na spodnjem robu okna;
 • število tesnil: štiri,
 • garancija: 10 let na okno in 20 let na stekla!

Na voljo v dimenzijah:

 • 55 x 78 cm,
 • 66 x 118 cm,
 • 78 x 98 cm,
 • 78 x 118 cm,
 • 78 x 140 cm,
 • 78 x 160 cm,
 • 94 x 140 cm

Več o tem produktu si oglejte tukaj!

Tondach EnergyPro L4 PVC strešno okno

Tondach EnergyPro L4 Naravni les strešno okno

Vrhunsko strešno okno s troslojnim termoizolacijskim steklom in okvirjem iz borovega lesa, ki je zaščiten s slojem ekološkega akrilnega laka v naravni barvi.

Prezračevanje s samodejnimi nastavitvami zagotavlja optimalno mikroklimo na podstrešju in prihranke toplotne energije.

Z inovativnim TopSafe sistemom je okno protivlomno zaščiteno pred udarci, premikanjem kljuke z uporabo orodja ter odstranjevanjem ali razbijanjem stekla. 

Lastnosti: 

 • okvir okna standardne debeline in okrepljene strukture s protivlomno zaščito,
 • U-vrednost okna: 1,1 W / m2K,
 • protivlomno zunaj kaljeno in znotraj lepljeno steklo: 0,7 W/m2K,
 • zasteklitev: troslojna,
 • zvočna izolacija: 36 dB,
 • stekla polnjena z inertnim plinom: argon
 • samodejna nastavitev prezračevanja prostora: do 49 m3/h,
 • kljuka: na spodnjem robu okna;
 • število tesnil: štiri,
 • garancija: 10 let na okno in 20 let na stekla!

Na voljo v dimenzijah:

 • 55 x 78 cm,
 • 66 x 118 cm,
 • 78 x 98 cm,
 • 78 x 118 cm,
 • 78 x 140 cm,
 • 78 x 160 cm,
 • 94 x 140 cm
Tondach EnergyPro L4 Naravni les strešno okno

Tondach EnergyPro U6 strešno okno

Nizkoenergijsko strešno okno s troslojnim termoizolacijskim steklom ter izjemnimi toplotno izolacijskimi lastnostmi, je še posebej primerno za pasivno, nizkoenergijsko gradnjo in glede na karakteristike omogoča pridobitev subvencij. Okvir je izdelan iz  visokokakovostnega borovega lesa, ki je lepljen v slojih ter vakuumsko impregniran.

Prezračevanje s samodejnimi nastavitvami zagotavlja optimalno mikroklimo na podstrešju in prihranke toplotne energije.

Z inovativnim TopSafe sistemom je okno protivlomno zaščiteno pred udarci, premikanjem kljuke z uporabo orodja ter odstranjevanjem ali razbijanjem stekla.

Petkratni sistem tesnjenja zagotavlja izvrstno zračno neprepustnost. 

Lastnosti: 

 • okvir okna standardne debeline in okrepljene strukture s protivlomno zaščito,
 • U-vrednost okna: 0,8 W / m2K,
 • protivlomno zunaj kaljeno in znotraj lepljeno steklo: 0,5 W/m2K,
 • zasteklitev: troslojna,
 • zvočna izolacija: 38 dB,
 • stekla polnjena z inertnim plinom: argon
 • samodejna nastavitev prezračevanja prostora: do 49 m3/h,
 • kljuka: na spodnjem robu okna;
 • število tesnil: pet,
 • garancija: 10 let na okno in 20 let na stekla!

Na voljo v dimenzijah:

 • 66 x 118 cm,
 • 78 x 98 cm,
 • 78 x 118 cm,
 • 78 x 140 cm,
 • 94 x 140 cm
Tondach EnergyPro U6 strešno okno

Tondach Notranje senčilo za strešna okna

Notranje senčilo zmanjša prodiranje svetlobe v prostor. Njegova uporaba in montaža je preprosta, mogoče ga je pritrditi na poljubno pozicijo okna. Prispeva k estetiki prostora in občutku udobja.

Na voljo v modri in bež barvi

Na voljo v dimenzijah:

 • 55 x 78 cm,
 • 66 x 118 cm,
 • 78 x 98 cm,
 • 78 x 118 cm,
 • 78 x 140 cm,
 • 78 x 160 cm,
 • 94 x 140 cm
Tondach Notranje senčilo za strešna okna

Tondach Zunanja tenda za strešna okna

Zunanja tenda je popolna rešitev za zaščito pred pregrevanjem prostora, saj zmanjša sončno toploto do 85%. Delno pa vseeno prepušča svetlobo, kar omogoča vidljivost v notranjosti prostora. Na voljo v sivi barvi.

Priročna teleskopska palica pomaga pri zatemnjevanju prostora s tendo.

Na voljo v dimenzijah:

 • 55 x 78 cm,
 • 66 x 118 cm,
 • 78 x 98 cm,
 • 78 x 118 cm,
 • 78 x 140 cm,
 • 78 x 160 cm,
 • 94 x 140 cm
Tondach Zunanja tenda za strešna okna

Tondach Električna roleta

Električno senčilo, ki zagotavlja učinkovito zaščito pred veliko vročino. Senčenje prostora poveča varnost, zasebnost ter zvočno izolacijo. Nudi osemkrat učinkovitejšo zaščito v primerjavi z notranjimi senčili. Učinkovito zasenči prostore, hkrati pa nudi pogled navzven. Upravlja se lahko z daljinskim upravljalnikom ali stenskim stikalom.

Na voljo v dimenzijah:

 • 55 x 78 cm,
 • 66 x 118 cm,
 • 78 x 98 cm,
 • 78 x 118 cm,
 • 78 x 140 cm,
 • 78 x 160 cm,
 • 94 x 140 cm
Tondach Električna roleta

Tondach Solarna roleta

Solarna roleta je opremljena z upravljalno enoto in akumulatorjem. Akumulator se napaja s pomočjo solarnih celic nameščenih na roleti. Priporočljivo za mesta, kjer napajanje večje od 230 V ni mogoče.

Na voljo v dimenzijah:

 • 55 x 78 cm,
 • 66 x 118 cm,
 • 78 x 98 cm,
 • 78 x 118 cm,
 • 78 x 140 cm,
 • 78 x 160 cm,
 • 94 x 140 cm

Več o tem produktu si oglejte tukaj!

Tondach Solarna roleta

Tondach Komplet za elektrifikacijo

Komplet za električno upravljanje z okni omogoča estetsko avtomatizacijo ročnega strešnega okna. Z daljinskim upravljalcem lahko uravnavate stopnjo zračenja prostorov. To storite z večstopenjskim Z-Wave kontrolerjem, z ergonomsko zasnovanim držalom. Verižni motor ZWZ230 je zaradi svojih majhnih dimenzij in primernim izdatkom moči, popolni za elektrifikacijo strešnih oken, saj je poleg naštetega tudi popolnoma kompatibilen z Z-Wave sistemom. Motor se lahko vgradi na strešna okna s središčnim vzmetenjem in na okna nestandardnih dimenzij. Set za elektrifikacijo se lahko vgradi na vsa lesena Tondach strešna okna.

Na voljo v dimenzijah:

 • 55 cm,
 • 66 cm,
 • 78 cm,
 • 94 cm
Tondach Komplet za elektrifikacijo

Tondach Toplotnoizolacijski set

Enostavna rešitev za izolacijo Tondach strešnih oken, ki zmanjšuje posledice toplotnih mostov.

Montaža toplotnoizolacijskega seta na okenski okvir je enostavna zaradi samolepilnega traku, ki je nameščen v profilirano polietilensko peno. Popolno zaščito nudi paroprepustna in vodotesna folija.

Toplotnoizolacijski set je dobavljiv za vse dimenzije Tondach strešnih oken

Na voljo v dimenzijah:

 • 55 x 78 cm,
 • 66 x 118 cm,
 • 78 x 98 cm,
 • 78 x 118 cm,
 • 78 x 140 cm,
 • 78 x 160 cm,
 • 94 x 140 cm
Tondach Toplotnoizolacijski set

Strešna okna Velux

Spustite svetlobo v vaš dom.

 

Podjetje Velux se zahvaljujoč 80-letnim izkušnjam izdelave strešnih oken s ciljem nadgradnje bivalnih prostorov ponaša z visoko kvaliteto izdelkov in njihovo dolgo življenjsko dobo. Velux strešna okna različnih modelov se prilegajo tako ravnim kot tudi poševnim streham, starim ali novim, na voljo pa so tudi dodatki za strešna okna, kot so senčila in komarniki. Svojemu domu lahko optično povečate prostor z dodatno naravno svetlobo zahvaljujoč strešnim oknom, lahko pa mu dodate več prostora z vgradnjo strešnega balkona.

Strešna okna Velux ponujajo vrsto različnih rešitev za vsak tip prostora. Ponudba obsega strešna okna z zgornjim in sredinskim vpenjanjem, strešna okna z električnim odpiranjem ter strešne balkone.

 

 

5 razlogov, zakaj izbrati Velux strešna okna

Odlična osvetlitev prostorov
Strešna okna popolnoma spremenijo notranje prostore, saj jih preplavijo z močno dnevno svetlobo veliko bolje kot običajna okna. Z vrhunsko zasteklitvijo in tanjšimi okvirji v primerjavi z okni drugih blagovnih znamk vnesejo več svetlobe v vaš dom tako v poletnih kot tudi zimskih mesecih.

Prezračevanje bivalnih prostorov
Izboljšana kakovost zraka in prezračevanje sta cilja, za katera so bila zasnovana strešna okna Velux. Ustvarite sveže in poživljajoče okolje za delo in sprostitev, hkrati pa poskrbite tudi za težave, kot so odvajanje vlage – še posebej v prostorih, kot so kuhinje in kopalnice.

Energetska učinkovitost
Naravna svetloba skozi cel dan vam bo prihranila potrebo po prižiganju luči, hkrati pa so Velux ThermoTechnology okna opremljena z visokokakovostnimi izolacijskimi materiali, ki preprečujejo izgubo toplote. Za preprečevanje pregrevanja pa poskrbijo senčila, ki močno zmanjšajo vpad svetlobe v prostore.

Enostavna montaža
Velux strešna okna so enostavna za montažo in jih je mofoče popolnoma namestiti z notranje strani okenske vdolbine, zato vam ne bo treba najeti gradbenih odrov in druge gradbene opreme. Vsako okno je opremljeno z enostavnimi navodili, ki bodo pomagala pri sestavljanju okna.

Preprosto vzdrževanje
Okna so izdelana z dovršenimi postopki in z uporabo materialov visoke kakovosti, barvana in lakirana za zaščito pred umazanijo in vlago. Strešna okna Velux so tako zračna in zaščitena pred ostro sončno svetlobo in UV žarki, vse to pa jim zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Ne zahtevajo veliko vzdrževanja, priporočljivo pa je letno čiščenje.

Leseno strešno okno Velux GZL

Osnovno leseno strešno okno s sredinskim vpetjem in zgornjim odpiranjem znamke Velux. Lesena konstrukcija je brez izolacijskega EPS dodatka, strešno okno pa je na voljo le z enim tipom zasteklitve: --50 (kaljeno zunanje in navadno notranje steklo).

Z integrirano prezračevalno loputo, ki hkrati zagotavlja pretok zraka in vodotesnost strešnega okna. Integrirana loputa ima vgrajen prezračevalni filter, ki zadržuje delce in mrčes. Loputa hkrati služi za enostavno odpiranje, tudi kadar je pod oknom pohištvo.

Z zatičem, s katerim lahko strešno okno zaklenete v dveh položajih:

 • za dodatno zračenje prostora na 5°
 • za enostavno čiščenje zunanjega stekla iz stanovanja na 180°
   

Priporočen naklon strehe: od 15° do 90°

Leseno strešno okno Velux GZL

Leseno strešno okno Velux GGL

Leseno strešno okno Velux z odpiranjem zgoraj. Model GGL je sredinsko vpeto strešno okno, ki se zaradi klasičnega izgleda prilega skoraj vsakemu prostoru. Okvir je iz lepljencev bora, lakiran z brezbarvnim ali belim lakom na vodni osnovi, krilo in okvir strešnega okna pa so dodani elementi za boljšo izolativnost.

Okno je enostavno za odpiranje tudi v primeru, če je pod njim pohištvo. Na zgornjem delu strešnega okna je nameščena trostopenjska loputa, ki omogoča prezračevanje in odpiranje okna. Vgrajen je tudi zračni filter, ki v primeru prezračevanja preko lopute filtrira zrak in tako preprečuje vdor prahu in mrčesa v prostore.

Velux strešno okno GGL

Plastificirano strešno okno Velux GGU

Velux plastificirano strešno okno s sredinsko nameščenim vpetjem se najpogosteje uporablja v kopalnici, kuhinji in prostorih z visoko zračno vlago. Vzdrževanje je enostavno, saj okno le obrišete z vlažno krpo. Leseno sredico okvirja obdaja prevleka iz poliuretana. S to kombinacijo je zagotovljena trdnost, trpežnost in dolga življenjska doba strešnega okna. 

Za enostavno uporabo strešnega okna priporočamo vgradnjo zgornjega dela okenskega okvirja 1,85 – 2,20 m nad tlemi.

Inovativna prezračevalna loputa omogoča tri stopnje pozicije strešnega okna, ena izmed katerih je prezračevanje pri vodotesno zaprtem oknu. Prezračevalna loputa vsebuje tudi vgrajen filter, ki preprečuje vstop mrčesu in prahu, hkrati pa je enostaven za čiščenje.

Priporočen naklon vgradnje: od 15° do 90°

Strešno okno za kopalnico Velux GGU

Strešno okno Velux Integra

Strešno okno z električnim odpiranjem

Elektrificirano strešno okno INTEGRA z daljinskim uporavljanjem znamke Velux. Enostavno odpiranje in zapiranje oken omogoča motor na električni ali solarni pogon. Primerno za prostore z visoko vgrajenimi strešnimi okni, ki jih je težko doseči. S senzorjem za dež, ki samodejno zapre strešno okno takoj, ko začne deževati in na okno pade nekaj dežnih kapljic.

Okensko krilo in okvir vsebuje elemente iz ekspandiranega polistirena, ki deluje kot toplotni izolator. S tem izboljšate toplotni izkoristek, zrakotesnost in izolativnost strešnega okna.

Prezračevalna loputa na vrhnji strani okenskega okvirja omogoča zračenje prostora, hkrati pa z inovativnim dizajnom zagotavlja vodotesnost okna. Z vgrajenim filtrom za mrčes in delce, ki ga je možno menjati ali odstraniti in očistiti.

Za daljinsko odpiranje strešnih oken na električni motor je potrebno električno napeljavo speljati do zgornjega dela okna. Pri solarnem pogonu to ni potrebno, saj je solarna celica nameščena na zunanjo stran zgornje kape.

Čiščenje zunanjega stekla je enostavno, saj strešna okna INTEGRA omogočajo 180° obrat, pri tem pa jih zatič drži na mestu.

Strešno okno Velux Integra

Panoramsko strešno okno Velux

Panoramsko strešno okno Velux je vpeto na zgornji strani, odpiranje pa je omogočeno s kljuko na spodnji strani. Primerno je za mansarde:

 • kjer je dostop do strešnega okna neoviran (npr. s pohištvom),
 • spodnji rob strešnega okna je nizko vgrajen na višino 110 – 150 cm.
   

Priporočen naklon vgradnje: od 30° do 45°

Velux panoramska okna so opremljena z zmogljivim izolacijskim materialom v okenskem krilu in na okenskem okvirju, ki zagotavlja dobro izolativnost, toplotni izkoristek in zračno izolacijo. 

Z inovativno prezračevalno loputo omogoča naravno prezračevanje, strešno okno pa je kljub temu vodotesno zaprto. Prezračevalna loputa je opremljena tudi s filtrom, ki zadrži mrčes in prah.

Čiščenje strešnega okna je enostavno, saj lahko okno zavrtite za 180° in zataknete z zatičem. Odstranljiv filter se lahko čisti z gospodinjskimi čistili.

Panoramsko strešno okno Velux

Velux strešni balkon Cabrio

Dodajte domu novo dimenzijo s strešnim balkonom Velux Cabrio. Strešni balkon se odpre v nekaj sekundah in omogoči vaši mansardi boljše prezračevanje in več dnevne svetlobe. Dvokrilni element Cabrio je v zaprtem položaju poravnan s streho, zgornji del pa se lahko odpira kot panoramsko strešno okno.

Opremljen s trostopenjsko prezračevalno loputo, ki kljub vodotesnosti zaprtega okna omogoča vhod zraka preko vgrajenega filtra, ki zadržuje prah in delce. Dodate mu lahko tudi senčilo.

S standardno troslojno zasteklitvijo za zaščito in dušenje zvoka ter zunanjimi pokrivnimi profili iz aluminija v temni sivi barvi. 
Vgradi se lahko v mansarde brez parapeta, z naklonom strehe od 35° do 53°.

Zgornji element je možno odpreti z ročico navzven do kota 45°. Spodnji element je z okenskim okvirjem trdno povezan z zaščitno ograjo in se odpira v vertikalo.

Velux strešni balkon Cabrio

Senčila za strešna okna Velux

Notranja in zunanja rolo senčila Velux

Notranja senčila za strešno okno priznanega proizvajalca Velux v rolo obliki za optimalno zastiranje vpadne svetlobe. Z enostavno montažo in popolnim prileganjem strešnim oknom Velux. Najpogosteje jih uporabljamo v spalnici in dnevni sobi, kjer je prilagajanje sončne svetlobe najbolj pomembno. Za odličen spanec podnevi in ponoči.

Senčila Velux omogočajo različne načine upravljanja: ročno, s palico, solarno ali električno. Brezstopensko upravljanje notranjega senčila omogoča njegovo nastavitev na katerikoli položaj.

Zunanja mrežasta senčila za strešna okna Velux nudijo učinkovito zaščito proti vročini in pomagajo pri ohranjanju prijetne bivalne temperature. Trpežna tkanina senčila je izdelana iz prosojne poliestrske mrežaste tkanine, ki ne zastira pogleda skozi okno. 
Ta zunanja senčila prepuščajo 12 % svetlobe in zmanjšajo segrevanje prostora do 70 %.

Mrežasta senčila se lahko upravljajo ročno ali daljinsko s solarnim ali električnim pogonom.

Senčila za strešna okna Velux

Velux zunanji vgradni set BDX

Za vodotesen spoj med kritino, strešno konstrukcijo in oknom uporabite zunanji vgradni set BDX, ki ga lahko uporabite namesto trakov sekundarne kritine. Vsebuje drenažni žlebiček, sekundarni priklop in izolacijski okvir. Za učinkovito in enakomerno toplotno izolacijo okoli celega strešnega okna.

Velux zunanji vgradni set BDX
 • Velux cenik 19.3.2024

  Velux cenik 19.3.2024

 • Tondach - katalog strešnih oken

  Tondach - katalog strešnih oken