Varnostni sistemi za ravne in strme strehe

TENAS

točkovno varovalo iz inox vrvi

Sinuo

točkovno varovalo iz inox vrvi

koda dolžina (mm) debelina (mm)
SINUO 500  

Sistem Sinuo se uporablja na lesenih ostrešjih. Ob uporabi točkovnih varoval ni potrebno postavljati varovalnih odrov. Sistemi ostanejo montirani na strehi za morebitno naknadno uporabo (varovanje pri kasnejši menjavi poškodovanih strešnikov, čiščenju dimnika, popravilu in vzdrževanju solarnih napeljav, pregledu in čiščenju žlebov, varovanju pri montaži strešnih oken, ipd.).


točkovno varovalo iz inox ploščatega jekla

Ankro

točkovno varovalo iz inox ploščatega jekla

koda dolžina (mm) debelina (mm)
ANKRO 517 3

Sistem Ankro se uporablja na strmih strehah in sicer na lesenih ostrešjih in na betonskih strmih strehah. Ob uporabi točkovnih varoval ni potrebno postavljati varovalnih odrov. Sistemi ostanejo montirani na strehi za morebitno naknadno uporabo (varovanje pri kasnejši menjavi poškodovanih strešnikov, čiščenju dimnika, popravilu in vzdrževanju solarnih napeljav, pregledu in čiščenju žlebov, varovanju pri montaži strešnih oken, ipd.).


Točkovno varovalo Punkto

Punkto

točkovno varovalo, stebriček

koda debelina (mm) debelina (mm)
PUNKTO 500  

varovalni sistem z jekleno vrvjo Vivo

Vivo

varovalni sistem z jekleno vrvjo

koda dolžina (mm) ø vrvi (mm)
VIVOKIT10 10 8
VIVOKIT15 15 8
VIVOKIT25 25 8

Sistem Vivo se v kombinaciji s stebričkom uporablja na ravnih strehah in lahko tudi na strehah, pokritih s paneli. Prednosti točkovnih varoval za ravne strehe: Optimalna resitev za varno delo na ravnih strehah, tudi na velikih površinah. Z uporabo sistema varovalne tehnike se dela na ravni strehi lahko opravljajo brez pomoči košar, dvigal ali začasne konstrukcije. Varovalna tehnika ostane montirana na ravni strehi in se lahko koristi za naknadna dela, kot na primer pregleovanje ali čiščenje solarnih kolektorjev, zračnikov, svetlobnih kupol, klimatskih naprav in podobno). Sistem omogoča varno delo na višini in je certificiran za 4 osebe. Sistem je fleksibilen in zmanjšuje trenja oz. obremenitve podkonstrukcije.

Proizvajalec nudi podporo pri projektiranju, izračunu in izobraževanju.