Zakaj glineni strešniki CREATON?

Zakaj glineni strešniki CREATON?

Glina je eden prvih materialov, ki jih je človek že pred tisočletji lastnoročno preoblikoval in uporabljal v različne namene. Iz nje je izdeloval čisto uporabne predmete, v katerih je shranjeval najrazličnejše stvari, ustvarjal izdelke, s katerimi se je izražal in krasil svoj življenjski prostor, in gradil objekte, v katerih je lahko bival in zavaroval svoje najbližje.

 

Z glino je zaradi njenih naravnih in fizikalnih lastnosti skozi zgodovino vzpostavil čisto poseben odnos. Lahko jo je gnetel in poljubno oblikoval, sušil na vročem soncu ali žgal v peči, na koncu pa jo je prevlekel z glazuro, da je neprepustno zamašil pore ter dosegel obstojnost, čvrstost in popoln sijaj.

 

Danes je ta proces do potankosti izpopolnjen in omogoča izdelavo obstojnega materiala, ki se zlepa ne vda ne času ne vremenskim vplivom. Govorimo o naravnih strešnikih Domino in Ratio, ki ju iz najboljše nemške gline izdeluje Creaton. Oba sta izjemno vzdržljiva, odporna na udarce, brezčasno lepa ter prijazna okolju in zdravju — ne vsebujeta in ne izločata škodljivih snovi. Skratka, gre za material, ki nudi odlično zaščito in visoko kakovost bivanja.

 

Domino je vrhunski ravni gladki strešnik, ki vaši strehi prispeva vse prednosti pravega glinenega strešnika z modernim minimalističnim oblikovalskim pridihom. Elegantna lepota v službi funkcije. Stopničasto kritje s strešniki Domino zagotavlja zanesljivo zaščito pred vdorom vode in umazanije z zunanje strani, hrbtna rebra pa zagotavljajo stabilnost in odvajanje kondenzacijske vode.

 

Ratio je dvokoritni zarezni strešnik zanesljive klasične izvedbe in z geometrijo z dvojnim koritom, ki je plod znanj in izkušenj hiše Ludowici že od leta 1879.

 

Na voljo sta v široki paleti barv za vsak okus ter z engobo ali glazuro, ki preprečujeta bledenje barv in podaljšata videz strehe, ki ste si ga zamislili že v projektni fazi ali na začetku gradnje. 

 

Strešnik ni samostojna enota, ampak je del večje zgodbe. Zato obe kritini predvidevata tudi krajnike za estetsko dovršen zaključek čela hiše, oddušnike za učinkovito ventilacijo kuhinjske nape ali ostalih prostorov ter slemenske zračnike, ki bodo poskrbeli za pravilno in učinkovito prezračevanje strešne podkonstrukcije. Pri izbiri dodatnih elementov je treba upoštevati, da samo originalni dodatni elementi zagotavljajo kakovost in estetski videz strehe, ki ga ob nakupu želimo tudi poudariti.

 

Ta strešnika oplemenitita vsako strešno površino, imata dolgo življenjsko dobo in sta tako dobra, da nanju lahko povsem samozavestno ponudimo 50 let jamstva.

Nazaj na nasvete